Bienvenue
Tid | Program | Info |
Torsdag 28 april |
|
|
Under eftermiddagen 14 - 16:30 | Ankomst efter hand Kom till L'Ondine och "checka in för de kommande 48 timmarna" | L'Ondine 9 Promenade Amiral de Grasse |
17:00-19:00 | Lär känna Antibes och andra gäster Guidade turer i grupper - uppgifter att lösa tillsamman | Pré de Pêcheurs |
19:00 | Välkomstmiddag - Bien venues | |
Fredag 29 april |
|
|
9-11 | Njut på egen hand av frukost och stadslivet | Tips: Gå till marknaden "Marche Provencal" |
11:15 | Förmiddagskaffe, Rue Republique mellan nr 38-44 | Finns en 4-5 olika serveringar - välj där det finns plats |
12:00 | Avgång mot Juan les Pins | Le Petit train reserverat - tar 60 personer. Vi gissar att 40 personer vill säkert promenera 20-25 min? |
12:30 | Lunch med fötterna i sanden på Plage Pirates | Pinede, 23 bd Baudoin, Juan les Pins |
15:00 | Åter till Antibes på egen hand (till fots alltså) eller... | Lilla tursittåget, riktig järnväg, buss 1 (varje kvart) eller buss 31 (Palais de Congrès 14:56, 15:35) 1€, eller taxi om ni hittar någon... |
16:00-18:00 | Chateau Grimaldi - Picasso-museet | I 4 grupper - inte alla på en gång |
16:00-18:30 | Under tiden - Öppet hus med förfriskningar | L'Ondine |
19:00 | Gala dinner Le Bastion | 1, Avenue General Maiziere | les Remparts |
01:30 | Bon soir |
|
Lördag 30 april |
|
|
09:30 | Avfärd till Château Vignelaure med buss | Port Vauban Avenue du 11 Novembre |
11:00 | Visning av produktion, källare och provsmakning |
|
13:00 | Buffetlunch på Château Vignelaure |
|
15:00 | Återresa |
|
17:00 | Tillbaka i Antibes |
|
19:00 | Kvällen är öppen för fria initiativ i spontanta konstellationer |
|
Söndag 1 maj |
|
|
- - | Inget gemensamt planerat program. Många är dock kvar i Antibes, så det ger utrymme initiativ, spontanitet och utforskning. | Tips: Tag en 4 km 1½h, hisnande promenad längs havet, längst ner på Cap d'Antibes. Le sentier Littoral |
Programmet kommer att uppdateras efterhand. Håll ett öga på siten...
Dagen efter - eller låt oss hellre kalla den Valborgsmässoafton - inleder vi med en dryg timmes bussressa västerut, i riktning mot Aix-en-Provence. Dock viker vi av från motorvägen för att ta kurs mot Rians där vi besöker Château Vignelaure. Skyddad av kullar, men på 400m höjd över havet, odlas här Cabernet Sauvignon, Syrah, Grenache and Merlot.
Även om här har odlats vin i 2000 år, så var det på 1960 talet som Charles Brunet gav vingården sin nuvarande inriktning. Den skiljer sig radikalt från den breda traditionen av enklare roséviner i Provence. Vignelaure skapade en ny ambitionsnivå som sedan fått fler efterföljare i regionen.
Till saken hör att Vignelaure är den första vingård Dominika & Mikael besökt tillsammans. Det var 1987 så det är kanske preskriberat - men fortfarande minnesvärt.
Efter sedvanlig visning och provsmakning kommer vi att äta en gemensam lunch innan bussen återvänder mot Antibes.
Fredag mellan 16-18 besöker vi Picassomuseet i grupper, med olika starttider. Här får vi visningar av den produktion Pablo Picasso gjorde under 1948 när han hade sin atelier här.
Därefter 1-2 timmars "fri tid" för att exvis piffa inför aftonen.
Parallellt kan förfriskningar intas precis bredvid. Öppet hus till 18:30 hemma hos oss i l'Ondine >>>
Lämpligt för de grupper som inte är på museet.
Fredagens förmiddagsfika intas på <<< Place de la Republique, där vi ser lokalbefolkning skynda och turister flanera längs stadens pulsåder. Den som slarvat med frukosten beställer en croissant till kaffet innan vi ska vidare till Juan-les-Pins, badorten på halvöns västra sida.
60 personer får plats i det lilla turisttåget kl 12:00. Vi gissar att 40 personer både vill och kan promenera 20-25 minuter mellan Antibes och Juan Les Pins??
Framme i den famösa badorten Juan-Les-Pins, intar vi en lunch i strandmiljö. Låt oss hoppas att vädret tvingar fram våra solhattar och solbrillor! Modiga kanske rent av vill ta ett dopp. Den gamla svenska regeln "inget bad första timmen efter lunch" gäller inte medelhavet.
Fredagskvällens gala dinner blir utan smoking denna gång... Vi är på "Bastionen" som vi abonnerat för kvällen. Cool och smart clubmiljö, där gränsen mellan inne och ute löses upp om det är fint väder.
Middagen blir nog mer åt barbecue än traditionella franska köket.
DJ Andrew Carter säkerställer att det blir bra drag o förutsättningar för dans! Kom i håg att den bästa discomusiken kom på slutet av 1970-talet.
Copyright © All Rights Reserved